▪ به دلیل ساده نگاری در این نوع از بیان هنری می توان گفت که مخاطب برای برداشت از اثر از آزادی بیشتری برخوردار است.
▪ استفاده از مواد و تکنولوژی های روز؛ و همچنین به گونه ای تر و تمیز بودن و استادکاری در اجرای کارهای این سبک مشاهده می شود.
▪ مینمالیسم یک سبک کامل به شمار می رود که در تمامی زمینه های بیان هنری مورد استفاده دارد؛ امروزه مینیمالیسم در معماری، طراحی
صنعتی و گرافیک به سبکی کاملا پذیرفته شده تبدیل شده است؛ و تقریبا غالب تولیدات این سه شاخه آثاری گو مینیمالیستی هستند.
▪ رنگ های نوری (عموما دیجیتالی)؛ رنگ هایی با اشباع رنگی پایین و رنگ های پاستلی؛ گاهی فامِ آبی و همچنین خاکستری و در نهایت سفید سلیقه رنگی این سبک است.
▪ در این سبک با حذف بیشتر تزینات؛ و روی آوردن به فرم های هندسی و انتزاعی هندسی اثر به نوعی بی پیرایگی دست می یابد که در موسیقی بیشتر با استفاده از تکرار و ملودی های ساده تر و یا حتی بدوی پدیدار می شود؛ همچنین حذف و ساده نگاری فقط در ساحت تجسمی شکل نمی گیرد بلکه سرار مفاهیم و موضوعات در این گروش کمینه می شوند.
▪ استفاده از ترکیب بندی های محکم و استوار و و پرهیز از شلوغ کردن اثر و همچنین استفاده از قوانین گشتالت در این سبک بسیار دیده می شود.
▪ تاثیرات مکتب ذن و همچنین معماری ژاپنی؛ و باغ های صخره ی ژاپنی یا باغ های ذن در این سبک دیده می شود.
▪ اولین استفاده از واژه مینیمالیسم به اویل قرن نوزدهم برمی گردد. (در اینجا فقط واژه مد نظر است نه سبک مینیمالیسم)
▪ مینمالیسم را می توان سبک آمریکایی و یا دقیق تر نیویورکی، انگاشت که همزمان با توسعه های پسا جهانجنگ دوم در دهه 60 و اوایل دهه 70 میلادی صورت پذیرفت (جدایی از نیویورک، لندن را نیز از مراکز اصلی مینیمالیسم به شمار می آورند). هرچند این سبک غالبا در نیویورک رشد پیدا کرد اما ریشه هایش را در هنر ساختگری روسی داستیل، باهاوس و رویکردهای انتزاعی مدرنیستی در قاره ی اروپا دارد.
▪ شعار این سبک از "لودویگ میس فان در روهه" است؛ همان "less is more" و یا "کم، بیش است".
▪ دیگر نام های مینمالیسم؛ ABC و "لترالیست آرت" است. که مینیمالیسم را در فارسی گاهی به اشتباه "ساده نگاری" ترجمه کرده اند که ترجمه بهتر شاید "کمینه گری" یا "کمینه گروی" باشد. که به کمتر کردن و پاک کردن اشاره دارد؛ گو لغت ساده در تضاد با شعار بنیانی این مکتب است.
▪ متنی با عنوان "یاداشت هایی بر حجم یک تا سه" از رابرت موریس یکی از مقالات تاثیر گذار بر نظریه مینیمال است؛ که در مجله Artforum در سال 1966 انتشار یافته است. در این اثر توجه زیادی به ایده ی گشتالت شده است. همچنین رابرت موریس خود از اثرگذارترین هنرمندان این سبک بوده است.
گردآوری: ه. روشنگر
مرجع پایه: ویکیپدیای انگلیسی
آذر 91
| استفاده از این نوشته با درج لینک این صفحه آزاد می باشد
آثار هنرمندان برجسته این مکتب
آرم
معماری
پوستر
بسته بندی
تبلیغات
پایان